Quarta-feira’, 29/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

SHFRYTËZOJE JETËN PARA SE TË SHFRYTËZON AJO!

SHFRYTËZOJE JETËN PARA SE TË SHFRYTËZON AJO!

jeta
Isha fëmijë, dhe shpresoja të futem në medrese, dhe të mësoj si fëmijët e tjerë. Dhe me të vërtetë u futa në medrese, dhe e përjetova fëmijërinë time dhe rininë time, e pastaj, fillova të mërzitem nga kjo!
Shpresova të futen në universitet, dhe me të vërtetë u futa në të, mirëpo nuk shkoi pak dhe fillova të mërzitem edhe nga kjo!
Shpresova ta përfundoj sa më shpejt, dhe me të vërtetë e përfundova shpejt, mirëpo, pastaj më mbyti vetmia!
Shpresova të punësohem, dhe me të vërtetë u punësova, dhe atëherë thash tash është koha të martohem!
Shpresova të martohem, dhe me të vërtetë u martova, mirëpo, shtëpia ime u bë e egër ku e mbyste heshtja!
Shpresova të kem fëmijë, dhe me të vërtetë u furnizova me fëmijë, mirëpo, pas një periudhe u mërzita nga muret e shtëpisë!
Shpresova t’i martoj dhe me të vërtetë i martova, mirëpo, u mërzita nga puna dhe filloi të më lodhë!
Shpresova të dal në pension e të pushoj, dhe me të vërtetë dola, mirëpo mbeta i vetëm, njëjtë sikurse kur dola nga universiteti!
Dallimi ishte se kur dola nga universiteti, jetën e kisha para, kurse tash jetën e kam pas, mirëpo ende kam shpresa!!
Shpresova ta mësoj Kuranin, mirëpo kujtesa ime më tradhtoi!
Shpresova të agjëroj, mirëpo shëndeti im nuk ma mundësoi!
Shpresova të ngritëm natën, mirëpo këmbët e mia nuk më mbanin!
Andaj, shfrytëzoje shëndetin tënd para pleqërisë, dhe mos të preokupon të menduarit rreth furnizimit nga të menduarit tënd rreth ahiretit!
Allahu ta garantoi riskun, mos u mërzit.. dhe nuk ta garantoi Xhenetin, prandaj vepro!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU