Segunda-feira, 28/9/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shëroni venat e zgjeruara me domate

Shëroni venat e zgjeruara me domate

How-to-Cure-Varicose-Veins-with-the-Help-of-Tomato-600x320Ka dy mënyra për të trajtuar venat e zgjeruara duke përdorur domate të kuqe të pjekur dhe të gjelbër.

Trajtimi i venave te zgjeruara me domate te gjelbër

Domate jeshile është një ilaç shumë i thjeshtë në shtëpi për të luftuar me venat e zgjeruara

E gjitha cka ju duhet të bëni është  të lani një domate  të gjelbër dhe te preni ata në feta rrethit (ose unaza). Pastaj në nyjet e venave dhe rrjetit të venë kapilar vendosni feta domate të gjelbër. Nëse është e nevojshme, fiksoni me një fashë. Mbani domatet në këto vende deri sa ju të ndjeni një ndjesi shpimi gjilpërash në lëkurë. Nëse ju nuk mund të qëndroni, hiqni domate sa më shpejt që ju të ndjeni një ndjesi djegie, dhe lani venat me ujë të ftohtë. Rezultati do të jetë i dukshem shumë shpejt, në qoftë se kjo procedurë shkon mirë.

Kjo procedurë duhet të përsëritet 5 herë në ditë, vazhdimisht.

Pas 2 javësh nyjet e zgjeruara do të fillojë të zbehen, nga zbatimi i këtyre procedurave të përditshme. Ënjtjet, rrjeti kapilar, dhimbjet dhe nyjet në venat përfundimisht do të zhduket.

Nga ana tjetër, domatet e kuqe mund të ndihmojne gjithashtu në trajtimin e venat te zgjeruara.

Trajtimi i venave me domatet e kuqe

Procedura është pothuajse e njëjtë me atë me domate të gjelbër. Lahen pak domate , priten ata në feta hollë dhe i vini mbi venat e dhimbshme për 3-4 orë dhe lidh me një fashë. Prisni për disa kohë dhe  zëvendësoni domaten me një të re. Kjo procedurë është e preferueshme që të zhvillohet në mbrëmje apo natën.

Kohezgjatja e trajtimit është individuale. Ky trajtim mund të kryhet gjatë tërë verës dhe në kombinim me domate të gjelbër.

(Visited 139 times, 1 visits today)
Top