Segunda-feira, 10/5/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shërimi i nervozizmit dhe mënyrat – Këshilla profetike –

Shërimi i nervozizmit dhe mënyrat – Këshilla profetike –

keep calm

Shërimi i nervozizmit dhe mënyrat:

1) Heshtja, Muhamedi alejhi selam ka thënë: “Kur nervozohet ndonjëri prej jush le të heshtë”.

2) Ulja ne ndonje vend, Muhamedi alejhi selam ka thënë: “…Kush e ndien se po hidhërohet le të ulet diku”.

3) Ndryshimi i gjendjes në të cilën ndodhet njeriu, Muhamedi alejhi selam ka thënë: “Nëse ndokush prej jush hidhërohet dhe është në këmbë le të ulet, derisa i largohet hidhërimi mirë, në të kundërtën le të shtrihet”.

4) Marrja e abdesit, Muhamedi alejhi selam ka thene: “Hidhërimi vjen nga shejtani, dhe shejtani është i krijuar nga zjarri, dhe zjarri shuhet me ujë, e nëse hidhërohet ndonjëri prej jush lë të marrë abdes”.

5) Të përkujtoj se njeriu që fal ka shpërblim tek Allahu, dhe Allahu i Madhëruar ka thënë: “…dhe kur i hidhëron dikush falin”.
{ Shura 37}

(Visited 109 times, 1 visits today)
Top