Quinta-feira, 19/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shërimi me Axhve

Shërimi me Axhve

Shërimi me Axhve:

Thotë Muhammedi, salallahu alejhi ve selem:

“Kush i hanë në mëngjes shtatë hurma axhve nuk i bënë dëm ate ditë helmi e as sihri. (Transmeton Buhariu dhe Muslimi).

Axheve është lloj prej llojeve më të mira të hurmave.

Hatabiu thotë: “Fuqia e shërimit të axhves kundër helmit dhe sihrit është rezultat i duasë së Pejgamberit, Salallahu alejhi ve selem, e jo pse kjo hurme ka ndonje veçanti. (Fet-hul-Bari 250/10)

(Visited 365 times, 1 visits today)