Sábado, 26/11/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Shërimi i nervozizmit dhe mënyrat

Shërimi i nervozizmit dhe mënyrat

Shërimi i nervozizmit dhe mënyrat

1) Heshtja.
Muhamedi alejhi selam ka thënë: “Kur nervozohet ndonjëri prej jush le të hesht”.

2) Ulja në tokë.
Muhamedi alejhi selam ka thënë: “…Kush e ndien se po hidhërohet le të ulet përtokë”.

3) Ndryshimi i gjendjes në të cilën ndodhet njeriu.
Muhamedi alejhi selam ka thënë: “Nëse ndokush prej jush hidhërohet dhe është në këmbë le të ulet, nëse i largohet hidhërimi mirë, në të kundërtën le të shtrihet”.

4) Marrja e abdesit.
Muhamedi alejhi selam ka thënë: “Hidhërimi vjen nga shejtani, dhe shejtani është i krijuar nga zjarri, dhe zjarri shuhet me ujë, e nëse hidhërohet ndonjëri prej jush lë të marrë abdes”.

5) Të përkujtoj se njeriu që fal ka shpërblim tek Allahu. 
Dhe Allahu i Madhëruar ka thënë: “…dhe kur i hidhëron dikush, falin”.(Shura: 37).