Domingo, 2/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shërimi i dhembjeve të veshit dhe shurdhimit të rastit

Shërimi i dhembjeve të veshit dhe shurdhimit të rastit

 

Shërimi i dhembjeve të veshit dhe shurdhimit të rastit:

Për trallisje: Të lyhet tëmthi në dy anët [pjesa në mes të ballit, faqeve dhe veshit] dhe pjesa e pasme e kokës me vaj të kokrrës së zezë.
Për dhimbje të veshit: Pikohet në vesh vaji i kulluar mirë i kokrrës së zezë.

Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre dhe, si një doktor i vërtetë i ka dhënë zgjidhje sëmundjeve të ndryshme. Në një hadith Profeti (a.s.) ka thënë: “Në këtë farën e zezë gjendet shërimi i çdo shqetësimi, përveç vdekjes”

 

(Visited 431 times, 1 visits today)