Sábado, 6/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shenjat që tregojnë turp dhe mjerim janë

Shenjat që tregojnë turp dhe mjerim janë

Shenjat që tregojnë turp dhe mjerim janë:
1. Sa më tepër dije të arrish,aq më i ngutur dhe arrogant bëhesh.Dija e këtij personi nuk është e dobishme.Zemrat etij është e zbrazët dhe shoqërimi me të është i vështirë.
2. Sa më tepër vepra kryen,aq më krenar për vete dhe përbuzës për të tjerët bëhesh.S’ia jep priviligjin e dyshimit askujt përvqç vetes.Kështu,gjykon se je i vetmi që do të arrish shpëtim ndërsa të tjerët janë të dënuar me humbje (dalalet).
3. Sa m[ë tepër plakesh,aq më koprac bëhesh.Grumbullon,por nuk ndan.Fatëkeqësitë dhe hallet e të tjerëve nuk të prekin aspak për t’u bërë bamirës ndaj tyre.
4. Sa më i pasur bëhesh,aq më kursyes tregosh.
5. Sa më e lartë pozita jote në shoqëri,aq më i lartë niveli i arrogancës dhe ngutjes.Profeti s.a.v.s. ka thënë: “Arrogantët do të mblidhen (ngjallen) në Ditën e Gjykimit si milingona. Njerëzit do t’i shtypin ata me këmbë.

Në të gjitha pikat e mësipërme,përmendëm disa nga mirësit e Allahut,me të cilat Ai i sprovon robërit e Tij; disa prej tyre e kalojnë sprovën,kurse të tjerë dështojnë.

(Visited 64 times, 1 visits today)
Top