Terça-feira, 5/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shenjat e zemërimit

Shenjat e zemërimit

Ç’ËSHTË ZEMËRIMI ?

 

Në kuptimin gjuhësor zemërimi është ndjenjë e fortë e hidhërimit, pakënaqësisë dhe armiqësisë. Në aspektin teknik, zemërimi është një ndryshim intern i emocioneve i cili kërkon sulm dhe hakmarrje ashtuqë të përmbushet kënaqësia shpirtërore. Tërbimi është më i fortë se zemërimi, andaj edhe është i definuar si i egër dhe zemërim i dhunshëm.

Shenjat e zemërimit

 

Zemërimi ka karakteristika dhe forma të paraqitjes prej të cilave do t’i veçojmë:

 

  1. Fryrje e venave me skuqje të fytyrës dhe syve;
  2. Mrrolja, afrimi i dy vetullave dhe rrudhja e lëkurës në ballë;
  3. Sulm fizik dhe verbal ndaj të tjerëve;
  4. Kthimi i të keqes me të keqe pamarr parasysh pasojat;
  5. Pakënaqësi ekstreme.
(Visited 115 times, 1 visits today)