Quinta-feira, 18/8/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shenjat e vdekjes (Vdekja mjafton si tërheqës i vëmendjes(vërejtjes))

Shenjat e vdekjes (Vdekja mjafton si tërheqës i vëmendjes(vërejtjes))

Shenjat e vdekjes

Përcaktor i vdekjes së vërtetë është dalja e shpritit nga trupi. Shpirti nuk mund të shihet, mirëpo lë gjurmë të cilat tregojnë se njeriu ka vdekur, këto shenja janë:

– Mbyllja e syve,
– Ndërpreja e frymëmarrjes,
– Ndërprerja e punës së zemrës,

– Ndërprerja e lëvizjes së citoplazmës brenda qelizave, materiet në qelizë përzihen në mes veti dhe ndërrojnë sistemin e secilës qelizë në trupin e njeriut. Nëse tri shenjat e para nuk janë mjaft bindëse për vërtetimin e largimit të shpritit nga trupi, atëherë e katërta mjafton.

Vdekja mjafton si tërheqës i vëmendjes(vërejtjes)

(Visited 1,088 times, 1 visits today)