Domingo, 16/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shenjat e degradimit të një shoqërieShenjat e degradimit të një shoqërie

Shenjat e degradimit të një shoqërie, sipas Ibn Haldunit (babai i sociologjisë dhe shkencave të historisë):

-Zbehja e solidaritetit mes njerëzve
-Rënia e prodhimit
-Rritja e çmimeve dhe taksave
-Zhdukja e meritokracisë
-Shtimi i padrejtësive dhe nepotizmit
-Humbja e shpresës dhe sundimi i pesimizmit
-Rritja e emigracionit.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Top