Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shendeti psiqik permes perkujdesjes

Shendeti psiqik permes perkujdesjes

Shendeti psiqik permes perkujdesjes

Me poshte vijojne disa shembuj per ruajtje te shendetit psiqik.

Perkujdesja ne kete aspekt eshte:
-Te jesh i involvuar ne jeten e nje njeriu tjeter dhe te perkrahesh zhvillimin e metutjeshem,
-Te degjosh gjate gjithe kohes(ndegjim aktiv) -duke patur kujdes mos te tregohesh i-e mencur dhe te japesh keshilla te mira,
-Kontinuiteti me shoqerine e afert,
-Te jesh i preokupuar me nje ndodhi “me te madhe se vetja”,
-Te lavderosh te tjeret,
-Te japesh pershtypje te sinqerte mbi ndjenjat e tua,
-Te mundohesh te kesh afersi trupore(jo patjeter seksuale) me nje njeri tjeter,
-Te pranosh mvarsine tende nga te tjere njerez,
-Te kujdesesh vet per te qene i-e kenaqur me jeten tende.

(Visited 86 times, 1 visits today)