Segunda-feira, 13/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shëndeti dhe duhanpirja

Shëndeti dhe duhanpirja

Shëndeti

• Gjysma e duhanpirësve të rregullt do të vritet nga duhani, duke humbur mesatarisht 16 vite jetë.

• Duhani shkakton të paktën një në shtatë kancere në gjithë botën

• Duhanpirja është shkaktari më i madh në sëmundjet e zemrës

• Duhanpirja shkakton impotencë seksuale mashkullore, burrat në moshe 30 deri 40 vjeç dhe që pijnë duhan kanë 50 % ulje të potencës seksuale.

• Gratë duhanpirëse rrezikojnë 4 herë më shumë në zhvillimin e kancerit të gjirit krahasuar me jo-duhanpirëset, dhe ky rrezik rritet me kohën e duhanpirjes.

(Visited 105 times, 1 visits today)
Top