Sábado, 22/1/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shejtani eshte dy llojesh

Shejtani eshte dy llojesh

Ibnul Kajjimi rahimehullah ka thene:
Duke qene se shejtani eshte dy llojesh:Nje lloj qe shihet me sy, e ata jane shejtanet nga njerezit (njerezit e shejtanosur, te djallezuar) dhe lloji tjeter qe nuk shihet me sy, e ata jane shejtanet e xhindeve,atehere Allahu e mesoi Profetin e Tij se si te mbrohet prej tyre. Me shejtanet e njerezve mjafton distancimi dhe largimi prej tyre,falja dhe tolerimi, shmangia e tyre ne menyren me te mire te mundshme,ndersa me shejtanet e xhindeve duke iu lutur Allahut per mbrojtje kundrejt tyre.

(Visited 300 times, 1 visits today)
Top