Sábado, 30/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Server: Emri nuk është më çështje e rëndësishme për SHBA-të

Server: Emri nuk është më çështje e rëndësishme për SHBA-të

Sipas Daniel Server, SHBA-të, janë të interesuara që ta mbajnë çështje e emrit në këtë nivel të vëmendjes por, kjo çështje nuk qendronë lartë në agjendën e Washingtonit.

Profesori i universitetit Xhon Hopkins dhe ish i dërguari  amerikan për Ballkanin Perëndimor, Daniel Server, ka sqaruar propozimin  e tij për ndërprrerjen e misionit ndërmjetësues të Kombeve të Bashkuara për çështjen e emrit.

server

Daniel  Server thotë se sinjalet e bashkësisë ndërkombëtare se çështjen  e emrit duhet ta zgjidhë Maqedonia dhe Greqia dhe jo dikush nga jasht, mund të inicojë bisedime direkte në mes dy palëve.

Profesori Server,  thotë se problemi i emrit nuk është çështje me rëndësi për Amerikën, amërikanët sollën vendimin e tyre dhe e pranuan Maqedoninë me emrin kushtetues, çështja tjetër i mbetet Shkupit dhe Athinës. Sipas, Daniel Server, SHBA-të, janë të interesuara që ta mbajnë këtë çështje në këtë nivel të vëmendjes, por, mendimi se problemi i emrit qëndron lartë në agjëndën e Washingtonit nuk është i vërtetë. /Portalb