Sexta-feira, 7/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Senaja,senuti te dobishme

Senaja,senuti te dobishme

SENAJA , SENUTI TË DOBISHME !

Ka thënë Profeti salallahu alejhi ue selem: ”Përdoreni senanë dhe senutin sepse në to ka shërim për çdo sëmundje veç vdekjes”. Transmeton Ibn Maxheh , hadithi është i saktë.

1. Është vërtetuar në mjekësinë modernE se senaja është një nga zbutësit më efikasë të barkut në raste kapslleku. Sepse ndikimi I saj fillon në zorrën e trashë dhe nuk shkakton problem në stomak dhe as në zorrën e hollë. Ajo lufton gjithashtu një numër virusesh.

2. Është vërtetuar gjithashtu se senaja është një pastrues i mirë i gjakut të njeriut.

Sot ajo përdoret në shëmë medikamente botërore dhe është shënuar në ligjet e medikamenteve europiane amerikane indiane dhe kineze si një nga bimët e rëndësishme. Ajo ka shtrirje në përdorimin e brendshëm dhe të jashtëm të trupit. Në Indi është nxjerrë një medikament nga senaja i cili përdoret për pastrimin e gjakut. Gjithashtu mjekët kanë zbuluar një përdorim të ri të senës për të luftuar viruset dhe rezultatet ishin 100% positive në luftimin e viruseve dhe ndalimin e zhvillimit të tyrë në trup.

Dobitë e senutit

1. Pas kërkimeve shkencore që kanë bërë gjermanët kanë vërtetuar se senuti është një nga bimët më të dobishme për problemet e stomakut , për mos tretjen e mirë të ushqimit , për gazrat dhe fryrjen e barkut. Siç kanë vërtetuat se mund tu jepet edhe fëmijëve nën moshën 2 vjeç si qetësues për dhimbjet e barkut që shkaktohen nga gazrat.

2. Gjithashtu është i dobishëm për ndalimin e diarrese tek fëmijët.

3. Mund të përdoret edhe si qetësues nervor për fëmijët.

4. Është vërtetuar se senuti i shton qumështin nënave që u japin gji fëmijëve.

5. Është i dobishëm gjithashtu për problemet e frymëmarrjes. Sepse largon sekrecionet në rrugët e frymëmarrjes. Në europë ai përdoret në një numër medikamentesh për këtë qëllim.

6. Gjithashtu është i dobishëm edhe për gurët në veshka dh problemet e veshkave në përgjithësi.
7. Çaji i tij përdoret si gargara për infeksionin e mishërave të dhëmbëve, etj./PK/.

(Visited 341 times, 1 visits today)
Tags: ,