Segunda-feira, 13/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Sekreti për lehtësimin e dhimbjes të shpinës është në këmbët tuaja! Bëni këto 5 ushtrime për vetëm 15 minuta

Sekreti për lehtësimin e dhimbjes të shpinës është në këmbët tuaja! Bëni këto 5 ushtrime për vetëm 15 minuta

Është shumë e rëndësishme për ju të kuptoni se këmbët tona janë një pjesë shumë e rëndësishme e trupave tanë, edhe pse shpesh nuk jemi të vetëdijshëm për këtë. Kjo do të thotë që ju duhet të merrni kujdesin e vërtetë të këmbëve tuaja, sepse metodat e duhura mund t’ju ndihmojnë të parandaloni dhimbjen e shpinës, dhe gjurit.
Terapia Akupresioni ka qenë pjesë e mjekësisë së lashtë kineze për më shumë se 5.000 vjet. Sipas ekspertëve, duke vënë presion e caktuara në trup mund t’ju ndihmojë të lehtësoni stresin, të stimuloni funksionin e organeve të ndryshme dhe të trajtoni disa kushte shëndetësore. Eshte në të njëjtën mënyrë si akupunktura, por këtu i përdorim majat e gishtërinjve në vend të gjilpërave

Shtypja e shputës së këmbës
Ndiqni udhëzimet e thjeshta:

Ngrohuni muskujt e këmbëve para se të filloni ndonjë stërvitje.
SHËNIM: një mënyrë e shkëlqyeshme për të ngrohur dhe relaksuar këmbët tuaja është shtypja e këmbës.
Ndërkohë që jeni në këmbë, pak gjunjëzoni gjunjët, pastaj rrokni dyshemen me gishtërinjtë tuaj.
Mbajeni në atë pozitë dhe numëroni në tre.
Përsëriteni këtë ushtrim tri herë në ditë duke bërë 10 ushtrime çdo herë.

Nyjet e këmbës;
Lëvizshmëria dhe fleksibiliteti i kyçit të këmbës janë gjithashtu shumë të rëndësishme për ju dhe këmbët tuaja. Dhe, mbingarkesa e trupit është një arsye për kyçin e këmbës të kufizuar, gjë që rezulton në dhimbje të muskujve dhe të përbashkët. SHËNIM: dhimbja e shpinës, e hipit dhe e gjurit mund të shkaktohet nga muskujt e ngushtë.
•Shtrihuni në anën e pasme dhe shtrijeni një këmbë lart.
•Rrotulloni këmbën e legenit të këmbës së shtrirë në drejtim të akrepave dhe numëroni deri në 10.
•Ndërroni këmbët dhe bëni një përsëritje me këmbën tuaj tjetër.
Ju duhet ta bëni këtë stërvitje çdo ditë!
Qëndroni në thonjtë tuaj dhe shkoni përpara për 20 sekonda.
Pastaj rri 10-15 sekonda dhe ecni përsëri 5 herë më shumë.
Për rezultate më të mira, bëjeni dy herë në ditë.

Kycet e këmbëve
Lëvizshmëria dhe fleksibiliteti i kyçit të këmbës janë gjithashtu shumë të rëndësishme për ju dhe këmbët tuaja. Dhe, mbingarkesa e trupit është një arsye për kyçin e këmbës të shtrënguar dhe të kufizuar, gjë që rezulton në dhimbje të muskujve dhe të përbashkët. SHËNIM: dhimbja e shpinës, e hipit dhe e gjurit mund të shkaktohet nga muskujt e ngushtë.
Shtrihuni në anën e pasme dhe shtrijeni një këmbë lart.
Rrotulloni këmbën e legenit të këmbës së shtrirë në drejtim të akrepave dhe numëroeni në 10.
Ndërroni këmbët dhe bëni një përsëritje me këmbën tuaj tjetër.
Ju duhet ta bëni këtë stërvitje çdo ditë!

Rezistenca e përkulur
Zonja dhe zotërinj, objektivi kryesor i këtij ushtrimi është muskujt e këmbëve, të cilat kanë përgjegjësi për të ruajtur ekuilibrin. Ky ushtrim mund t’ju ndihmojë të shtrëngoni muskujt tuaj dhe të parandaloni dëmtimet.
Uluni në dysheme, rregulloni këmbët para jush dhe përfundoni një grup ushtrimesh rreth shtyllës kurrizore.
Vendoseni peshen në majë të këmbëve tuaja dhe mbështesni prapa në mënyrë që të shtrëngoni mesin.
Ktheni këmbën prapa dhe mbani këtë pozicion për 5 sekonda.
Bëni një pushim dhe përsërisni 10 herë më shumë!

Burimi:healthylifetricks.com

©gatuajshendetshem/ Përktheu: Edlira H./

(Visited 169 times, 1 visits today)
Top