Quinta-feira, 20/1/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Sadakaja (lëmosha)

Sadakaja (lëmosha)

 
sadakaja

Bamirësia (dhënia lëmoshë) karakterizohet nga dhjetë cilësi falënderuese; pesë të parat kanë të bëjnë me këtë botë, kurse të tjerat me botën tjetër:

-pastron pasurinë
-pastron njeriun nga mëkatet
-pengon sprovat dhe sëmundjet.
-mbjell gëzimin në mesin e të varfërve.
-shton bereqetin e pasurisë dhe bollëkun e riskut.
-është hije për bamirësin në Ditën e Gjykimit.
-lehtëson llogarinë.
-rëndon peshoren.
-ngre shkallët në xhenet.
-lejon (mundëson) kalimin e Siratit.

————————–———————–
Përktheu dhe përshtati: Ulvi Fejzullahu

(Visited 306 times, 1 visits today)
Tags:
Top