Quarta-feira’, 21/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Sadakaja është shkak për shërimin e sëmundjeve

Sadakaja është shkak për shërimin e sëmundjeve

Sadakaja (lëmosha) është shkak për shtimin e pasurisë dhe zgjerimin e furnizimit. Allahui Lartësuar thotë:

Kurse, Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ue sel-lem, ka thënë: “Sadakaja nuk e pakëson pasurinë…” (Shënon Muslimi).

 Sadakaja është shkak për shërimin e sëmundjeve. I Dërguari i Allahut, sal-lallahu alejhi ue sel-lem, ka thënë: “Shërojinitë sëmurit tuaj me sadaka.” (Albani e klasifikon hasen në Sahihul Xhami’).

(Visited 372 times, 1 visits today)
Top