Terça-feira, 20/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Sadakaja askujt nuk do tia paksojë pasurinë

Sadakaja askujt nuk do tia paksojë pasurinë

SIGURIMI I PASURISË
Jepe Zekatin të cilin Allahu e ka caktuar si obligim dhe jepë sadaka, kështu do ta rruash dhe shtosh pasurinë tënde!
I Dërguari i Allahut, alejhis selam, ka thënë:

”Nuk ka asnjë ditë që gdhijnë robtë e Allahut, e që dy melekë lëshohen dhe njëri nga ata thotë:Allahu im, dhuroj edhe më tepër atij që ndanë (pasuri), e tjetri thotë:Allahu im, shkatërroja pasurinë atij që është koprrac“. (Buhariu dhe Muslimi)
Gjithashtu, i Dërguari i Allahut, alejhis-selam, ka thënë: “Sadakaja askujt nuk do tia paksojë pasurinë”

Hadithin e transmetojnë Ahmedi, Bezzari dhe Ibn Ebi Dunja.

(Visited 97 times, 1 visits today)
Top