Terça-feira, 2/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Sa ore gjumë i nevoitet trupit tuaj?!

Sa ore gjumë i nevoitet trupit tuaj?!

Nevoja juaj për gjumë dhe modalitetet e gjumit ndryshojnë kur të moshoheni, por kjo ndryshon dukshëm në të gjithë individët e së njëjtës moshë. Gjatë një studimi të kryer NINDS thekson se Nuk ka asnjë “orë të gjumit” që punon për të gjitha moshat. Foshnjat fillimisht fle deri në 16 deri në 18 orë në ditë, gjë që mund të nxisë rritjen dhe zhvillimin (sidomos të trurit). Fëmijët dhe adoleshentët në moshë shkollore kanë mesatarisht rreth 9.5 orë gjumë për një natë. Shumica e të rriturve kanë nevojë për 7-9 orë gjumë një natë, por pas moshës 60 vjeç, gjumi i natës ka tendencë të jetë më i shkurtër, më i lehtë dhe i ndërprerë nga shumë zgjime. Njerëzit e moshuar gjithashtu kanë më shumë gjasa të marrin ilaçe që ndërhyjnë në gjumë.Në përgjithësi, njerëzit janë duke u ulur më pak se ata kanë nevojë për shkak të orarit të punës më të gjatë dhe dhe aktivitete të tjera.Shumë njerëz mendojnë se mund të “arrijnë” në gjumin e humbur gjatë fundjavës, por, në varësi të asaj se si janë të fjetur, gjumi më i gjatë në fundjavë mund të mos jetë i përshtatshëm.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Top