Sábado, 26/11/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Sa herë që je në qendër të vëmendjes bëje këtë se gjasat janë që të goditesh nga syri i keq

Sa herë që je në qendër të vëmendjes bëje këtë se gjasat janë që të goditesh nga syri i keq

Pejgamberi [alejhi selam] ka thënë: “Me të vërtetë mësyshi është realitet.” Poashtu ka thënë: “Shumica e ummetit tim do të vdesin nga pasojat e mësyshit.”

Andaj luteni Allahun të ju mbrojë nga mësyshi sa herë që merrni pjesë në ndonjë tubim apo ku jeni në qendër të vëmendjes. Lutja e transmetuar për mbrojtje nga mësyshi është kjo:

“Eudhu bi kelimatil-lahi et-taammeh min kul-li shejtanin we haammeh we min kul-li ajnin laammeh.” (Kërkoj mbrojtje me fjalët e Allahut të plota, nga secili shejtan, nga secila sëmundje dhe nga secili sy i keq).

Poashtu sureja “Felek” dhe “Nas” janë prej sureve që të mbrojnë nga mësyshi.

Transmetohet se Uthmani [radijAllahu anhu] kur shihte fëmijë të bukur në rrugë ua pluhuroste pak fytyrën nga frika se mos i kaploj mësyshi.