Quarta-feira’, 29/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Sa duhet të peshoni sipas moshës, formës së trupit dhe gjatësisë?

Sa duhet të peshoni sipas moshës, formës së trupit dhe gjatësisë?

A e dini se cila është pesha ideale e trupit tuaj? Ju ndoshta keni një numër në mendjen tuaj, por kjo nuk do të thotë se ky numër është i drejtë. Nëse doni të qendroni të shëndetshëm ju duhet të mbani një peshë të shëndetshme në të njëjtën kohë.

Dhe mënyra më e mirë për ta përcaktuar këtë peshë ideale të shëndetshme është llogaritja e indeksit të masës trupore duke përdorur një llogaritës BMI ose thjesht shikoni tabelën që paraqitet tek fotoja.

Sidoqoftë, duhet të theksojmë se tabela e gjatësisë / peshës është krijuar vetëm për burrat dhe gratë e rritura, nuk është e përshtatshme për personat nën moshën 18 vjeç.

Çfarë është indeksi i masës trupore (BMI)?
Përcaktimi i asaj sesa duhet të peshoni nuk është aq e thjeshtë sa të shikosh vetëm një tabelë, por merr parasysh sasinë e kockave, muskujve dhe yndyrës në përbërjen e trupit tuaj.

Gjëja më e rëndësishme që duhet marrë parasysh është sasia e yndyrës në trupin tuaj dhe llogaritësi i BMI-së është mënyra e përsosur për të zbuluar përqindjen e kësaj.

Mund të mos jetë masa e përkryer por jep një vlerësim mjaft të mirë. Nëse BMI-ja juaj është më e lartë se 24.9 ju mund të jeni mbipeshë.

Резултат слика за height and weight chart for women

(Visited 484 times, 1 visits today)