Segunda-feira, 20/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Rukje ( sherim me Kuran) për fëmijët

Rukje ( sherim me Kuran) për fëmijët

Për shkak të Rukjes gabimisht që u bëhet fëmijëve, e pash të arsyeshme që ta shkruaj mënyrën e saktë të Rukjes që duhet bërë prej nënave duke qenur të bindura se i tërë Kurani është shërim dhe se shërimi është në duar të Allahut.

E vëndon dorën e djathë mbi kokën e fëmiut

1.Lexo suren Fatiha
2Ajetul Kursij
3.Dy ajetet e fundit të sures Bekare

آَمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ
كُلٌّ آَمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لَا
نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ وَقَالُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا
غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ (٢٨٥) لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ
نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ
رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَا إِنْ نَسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلَا
تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِنْ
قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ
عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا أَنْتَ مَوْلَانَا فَانْصُرْنَا
عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ (٢٨٦)

4.Suren El Ihlas 3 herë
5.Suren El Felek 3 herë
6.Suren En-nas 3 herë

Pastaj do të thuash 3 herë BISMILAH dhe do të thuash”

Uidhuke bi iz-zetil-lahi we kudretihi min sher-ri ma texhidu we tuhaadhiru-7 herë

Pastaj do të thuash:

Bismil-lahi el-ledhi la jedur-ru masmihi shejun fil erdi we la fis-semai we huwes-semiiul aliim.

Pastaj do të thuash:

Uidhuke bikelimatil-lahit-tameti min kul-li shejtanin we ham-meh we min kul-li ajnin lam-meh- 3 herë

Pastaj do ta frysh i tërë trupin i fëmiut duke nisur prej te koka, duke u mbështetur në të Madhin Zot, se azgjë nuk na godet përpos asaj që e ka caktuar Allahu për ne.

Hoxhë Sinan Rushiti

Shpërndaje që të arrine te të gjitha nënat muslimane .