Segunda-feira, 27/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Rukje për gjakrrjedhjen nga hundët

Rukje për gjakrrjedhjen nga hundët

Rukje për gjakrrjedhjen nga hundët

Në këtë rast, Ibn Tejmije shkruante këtë ajet mbi ballë:
“Dhe pastaj u tha: „O Tokë! Thithe ujin tënd, dhe ti, o Qiell (mbaje shiun
tënd)!‟ E uji u detyrua të nënshtrohej, kurse Vendimi (i Zotit) u krye.”
Unë, madje, e kam dëgjuar atë (Ibn Tejmijen) të tregojë se e ka
shkruar atë ajet për njerëz të tjerë, dhe se ata janë shëruar. Ibn
Tejmije, gjithashtu, ka thënë: “Nuk lejohet që ta shkruash atë (ajet)
me gjakun që del nga hundët, siç bëjnë disa injorantë, sepse gjaku
është i papastër, kështu që është e ndaluar të shkruash me të
Fjalën e Allahut.”
Zgjidhje tjetër për gjakrrjedhjen nga hundët
Dëshmohet, se njëherë, profeti Musa veshi një rrobë të sipërme
dhe doli jashtë. Ndërkohë, atij filloi t‟i dilte gjak nga hundët,
kështu që ai, si zgjidhje, e zuri hundën (me dorë a me rrobë).