Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Rukja dhe kërkimi i mbrojtjes nga Allahu

Rukja dhe kërkimi i mbrojtjes nga Allahu

Rukja dhe kërkimi i mbrojtjes nga Allahu.

Thotë dijatari i shquar Ibën Bazi, Allahu e ruajtë, mbi shërimin e të sëmurëve nga sihri dhe nga sëmundjet tjera, se Pejgamberi, salallahu Alejhi ve selem, u bëntë rukje shokëve të tij me këtë dua: “Allahume ! Rabben-nasi, idh-hebil-be’s, Ishfi, Entesh-Shafi la shifae il-la shifauke shifaen la jugadiru sekamen”.

“O Allahu ime! Krijues i njerëzve, largo dhimbjen! Shëro, se Ti je Shëruaes, nuk ka shërim pos shërimit Tënd, shërim i cili nuk sjell (rikthen) sëmundjen”. ( Buhariu).

Xhibrili, alejhi-selam, bënte rukje me këto fjalë: “Bismil-lahi erkike min kul-li shej’in ju;dhike ve min sherri kul-li nefsin ev ajnin hasidin Allahu seshfike. Bismil-lahi erkike”

                “Me emër të Allahut të bëjë rukje, prej çdo sendi që të pengon dhe prej cdo të keqe të ndokujt apo mësyshit Allahu të shëron. Me emër të Allahut të bëjë rukje” (Muslimi), të përseritë këtë tri herë.

(Visited 318 times, 1 visits today)