Segunda-feira, 2/8/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ruajtja e të arriturave

Ruajtja e të arriturave

femijet-720x340

Ndër ilaçet e tjera parandaluese kundër syrit magjepsës është edhe lirimi nga përhapja dhe mbështetja e kushtit të plotë (të mbrojtjes) pa marrë parasysh që të tjerët mund ta konsiderojnë këtë të parëndësishëm. Imam El Begavi në librin e tij Sharh-ul-sunna ka shënuar se njëherë halifja Osman bin ‘Affani , r.a., kishte parë një fëmijë të bukur (fizikisht) dhe i kishte lutur prindërit e fëmijës që t’ia prishin pak pamjen e tij në mënyrë që ta ruajnë nga syri magjepsës.164 Aishja , r.a., kishte thënë se i Dërguari i All-llahut njëherë kishte mbajtur një fjalim lidhur me mbajtjen e çallmës së zezë të stolisur.165 El-Hatabi e kishte treguar këtë transmetim për ta ndriçuar rëndësinë e vargjeve vijuese të poetit:
“Përsosuria e jote e madhërishme është e pamposhtshme,
ajo nuk ka nevojë për goditjen sugjestive të erës
për ta mbrojtur nga syri magjepsës”.

(Visited 169 times, 1 visits today)
Top