Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Rrushi- Ndër frytet qé Përmendet në Kur’an

Rrushi- Ndër frytet qé Përmendet në Kur’an

Rrushi- Ndër frytet qé Përmendet në Kur’an

Rrushi dallohet prej frutave të tjerë për nga sheqeri që ka.
Derisa frutat e tjera e kan sheqerin fruktozé, rrushi e ka sheqerin glukozë.
Allahu i lartésuar e ka dallur rrushin me pérmendjen e tij né kur’an:

“Ne lëshuam shi të mjaftueshëm, pastaj e qam token sipas nevojes sé bimës, dhe bémë që me të të mbijnë drithëra, edhe rrush e perime”
[Abese: 25-28]

Pérveq né dynja po ashtu edhe né xhenet Allahu na premtuar qe do té ketë rrush si frut i dalluar:

” S’ka dyshim se të devotshmit kanë fitime të mëdha, kopshte e vreshta rrushi”

[En-Nebe:32]

Vlerat ushqyese :

Rrit tendosjen e muskujve
Ndihmon ne rritjen e peshes trupor
Pastron, ripertrine, lehtesoné shumé probleme shéndetësore
Permban vitamina A,B1,B12,C,PP pastaj permban minerale( kalcium, fosfor, hekur dhe magnezium)
Pastron sistemin qarkullues te gjakut
Pastron mëlqinë
Jep efekt të mirë kunder hemorroideve dhe majasilit
Ndihmon ne eliminimin e gureve ne veshké
Lehteson sëmundjet e prostates
Ferskon lekuren
Lengu I rrushit eshte ilaq efikas për semjndjet e zemres, veshkave, melqis, mushkerive, hemoroideve etj.
Jep efekt te mire edhe tek ata qe kan gur ne fshikzen e temthit
Lehteson reumatizmin dhe artritin
Ilaq I mire për ata qe kan probleme me mushkëri si janë:astma, bronkiti kronik etj

Shképutur nga libri Enciklopedia e Veqorive(Ali Shabani)
Mjeksia e té Dërguarit Muhammed(Ibn-Kajjim)

Përzgjodhi inf.Qendresa Paqarizi

 

(Visited 372 times, 1 visits today)