Sexta-feira, 28/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Rrugët e dallimit të mjaltit të vërtetë dhe atij të rremë

Rrugët e dallimit të mjaltit të vërtetë dhe atij të rremë

Rrugët e dallimit të mjaltit të vërtetë dhe atij të rremë
Mjalti i vërtetë sheqeroset në ambiente të ftohta, mjalti i rremë nuk sheqeroset.
Mjalti origjinal ka një aromë të veçantë, të lehtë si esencë. Kjo aromë ndihet më tepër kur presim mjaltin apo kur hapim kapakun e vendit ku e ruajmë.
Mjalti i vërtetë është më i plotë se mjalti me glukozë.
Mjalti i vërtetë nuk është shumë i ëmbël si sherbet. Mjalti me glukozë është më i ëmbël. Kur marrim një lugë mjaltë mund të kemi shije të ndryshme. Në mjaltin e rremë ka një shije të vetme.
Në mjaltin e lirë padyshim që ka sheqer dhe lëndë të përftuara nga diku tjetër.
Disa prodhues të lëndës së përftuar nga sheqeri i shtojnë dhe mjaltë të kulluar pishe. Mjalti i pishës përdoret shumë për shkak të çmimit të lirë.
Metoda e mbajtjes së mjaltit në frigorifer është e gabuar. Ai nga përbërja e tij do ta thithë në çdo rast lagështirën. Krijohet një shtresë pastaj kristalizohet. Produktet të cilat nuk janë mjaltë nuk e kanë këtë veçori.

mjalti natyral

(Visited 212 times, 1 visits today)
Top