Segunda-feira, 27/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

RRJEDHJET PAS VDEKJES …

RRJEDHJET PAS VDEKJES …

Muhamedi alejhi selam ka thene:

“Shtate vepra konsiderohen shperblim i rrjedhshem per njeriun pas vdekjes se tij:

1- Ai qe u meson te tjereve nje dije (fetare),
2- Ai qe mundeson rrjedhjen e nje lumi ( qe njerzit te perfitojne), 3- Ai qe hap nje pus,
4- Ai qe mbjell nje hurme (peme),
5- Ai qe nderton nje xhami,
6- Ai qe le pas nje mus’haf (Kur’an ne te cilin lexonte),
7- Dhe ai qe le nje femije qe kerkon falje per te pas vdekjes se tij.”

E percjell Bezari ne Musnedin e tij, shejh Albani Allahu e meshirofte, e konsideron te mire ( hasen).

Secili prej nesh le ta mendoje se cilen rrjedhe do ta lene pas vdekjes tije ?!

Allahu na meshirofte !

(Visited 124 times, 1 visits today)