Sexta-feira, 31/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Rrenqethja

Rrenqethja

rrenqethja
Lëkura merr të ashtuquajturën pamje të dendur kur rrëqethemi,sepse shkaktohen ngërçe të
muskujve të imët rreth rrënjëve të çmimeve.
Kur qimet e dendura rrëqethen,bëhen izolatorë të mirë, sepse ka
ajër midis qimeve. Mirëpo,meqenëse qimet në trupin e njeriutjanë të imëta, lëkura merr pamjen
e cila ngjan me lëkurën e dendur.
Rrëqethemi kur jemi të frikësuar,kur kemi të ftohtë apo kurpërjetojmë diçka emocionuese.
Shumica e gjitarëve rrëqethen kur janë të frikësuar, atëherë duken më
të mëdhenj dhe më të rrezikshëm për armikun.