Segunda-feira, 25/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Rregullat e ngrënjes në Islam

Rregullat e ngrënjes në Islam

buka
Obligim:
-Të fillosh me bismilah
-Ushqimi të jetë hallall
-Të jesh i kënaqur me atë që ke përpara prej ushqimit
-Falënderimi për dhuntinë

Sunet:
-Drejtimi këmbës së djathtë dhe ulja mbi të majtën
-Ngrënia para vetës
-Ngrënia me tre gishtërinjtë e dorës se djathtë (nëse ushqimi është prej atyre ushqimeve që hahet me dorë)
-Lëpirja e gishtërinjve në fund të ushqimit

Nga edukata:
-Pastrimi i duarve para dhe pas ushqimit
-Ngrënia me kafshata te vogla
-Përtypja e ushqimit
-Të mos shikojmë në fytyrat e atyre që i kemi përballë

(Visited 138 times, 1 visits today)
Top