Quarta-feira’, 22/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Rregulla si të sillemi me vështirësitë

Rregulla si të sillemi me vështirësitë

Rregulli i parë: Nuk je i vetëm.

Rregulli i dytë: Çdo gjë Allahu e ka caktuar për Urtësi

Rregulli i tretë: Vetëm Allahu është Ai që ta sjell dobinë absolute dhe të mbron nga dëmi absolut, andaj vetëm për Te lidhu.

Rregulli i katërt: Ajo që të ka goditur nuk ka mundur të huq dhe ajo që të ka huqur nuk ka mundur të godas.

Rregulli i pestë: Njihe realitetin e dynjasë do të rehatohesh.

Rregulli i gjashtë: ki mendim të mirë për Zotin Tënd.

Rregulli i shtatë: atë që e zgjedh Allahu për ty është më e mirë se ajop që ti e zgjedh për veten tënde.

Rregulli i tetë: Sa më e madhe bëhet sprova, aq më afër është zgjidhja.

Rregulli i nëntë: mos mendo mbi mënyrën se si vjen zgjidhja, sepse kur Allahu do të ndodh një gjë, i lehtëson shkaqet për të ndodhë ajo gjë, në atë formë që as nuk të shkon mendja andej.

Rregulli i dhjetë: Lute Atë që në Dorën e Tij janë çelësat e zgjidhjes.

(Përktheu: Bekir Halimi)
(Visited 364 times, 1 visits today)
Top