Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Rrëfimet e emigrantëve të kthyer nga Hungaria

Rrëfimet e emigrantëve të kthyer nga Hungaria

Rrëfimet e emigrantëve të kthyer nga Hungaria

110 emigrantët e parë kosovarë kanë arritur nga Hungaria.

Me të mbërritur në aeroport ata kanë treguar për tmerrin që, sipas tyre, e kanë përjetuar, transmeton KTV . Por, autoritetet mohojnë diçka të tillë, e arsyetimi i tyre është se qendrat e mbajtjes nuk janë hotele me 5 yje.

Ata u kanë bërë thirrje qytetarëve që të mos nisen ilegalisht drejt Evropës, meqenëse, vendet e BE-së nuk japin azil për kosovarët, sepse vendi gjendet në listën e bardhë të shteteve, që konsiderohen se kanë stabilitet ekonomik dhe politik. Kosovarët janë nisur ilegalisht rrugëve të Evropës nëpërmes Serbisë, ku kanë paguar prej 200 deri në 1 mijë e 200 euro.

@include "";