Quinta-feira, 28/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Rrahjet e zemrës

Rrahjet e zemrës

263336_408035605971119_2098551476_n

Rrahjet normale te zemres jane rreth 70 ne minute duke pompuar rreth 5 litra gjak ne minute. Keto rrahje te zemres mund te ndihen me mire ne pulsin e kycit te dores apo anash ne qafe. Kur mos e perdorni metoden e matjes se pulsit anash qafes (ne arterien karodite) sepse nje fillestar i cili nuk e njef anatomine mire dhe duke u munduar ta gjeje arterien karodite dhe duke shkaktuar shtypje te paneovojshme per ta ndjere pulsin mund te shkaktoje probleme qe mund te jene edhe serioze, keshtu qe kur mos ja matni sportistit tuaj pulsin ne arterien karodite por gjithmone ne arterieren radiale.

(Visited 204 times, 1 visits today)
Top