Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Revolucioni i vërtetë sapo ka filluar’ !!

Revolucioni i vërtetë sapo ka filluar’ !!

Dr Mursi
Washington post, njofton se ‘Grusht shteti’ i ushtrisë ndaj pushtetit demokratik të Egjiptit ka dështuar. Kete lajm pak me pare e lansoi edhe nje zyrtar i larte i qeverise izraelite. Lajmet nga Egjipti thonë se protestuesit pro-Morsit veç kanë marrë nën kontroll disa televizione me ndikim, por edhe kontroll mbi disa qytete, stacione policore dhe kazerma ushtarake. Pritet çdo çast lirimi i presidentit Morsi dhe kthimi i tij ne presidencë, ku sipas burimeve pritet t’i drejtohet popullit dhe të shpallë zgjedhje të parakohshme. Këto janë lajmet e fundit nga Egjipti. CNN raporton se ‘revolucioni i vërtetë sapo ka filluar’, i gjithë Egjipti tani është në kombë. Një numër i madh i gjeneralëve të ushtrisë u janë bashkangjitur protestuesve pro Morsit, kurse këtyre protestave ju kanë bashkangjitur edhe një numër i madh i popullatës kopte./albtime.

 

@include "";