Quarta-feira’, 22/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Respekto gruan tënde ! Është sunnet!!

Respekto gruan tënde ! Është sunnet!!

gruaja ne islam

Respekto gruan tënde ! Është sunnet!!

Përse ai që ia hap derën e vetures gruas së tij, shikohet si njeri i dobët…?

Përse ai që tërheq karrigën që të ulet në të gruaja e tij, shikohet si njeri i dobët..?

Dhe përse disa përsona e ndjejn veten të liruar nga këto veprime, dhe nuk duan që t’i shohë ndokush në shërbim të gruas sepse ju humbet burrëria…!!!

Zotriu i njerëzimit (paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të) e përkulte gjurin e tij, që nëna jonë Aishe (Allahu qoftë i kënaqur me të), të hipte në devën e saj, dhe gjuri i tij i ndershëm është bërë sikur nje shkallë për të…!!

Zotriu i njerëzimit (paqja dhe mëshira e Allahu qoftë mbi të) e priste Aishen (Allahu qoftë i kënaqur me të) derisa ajo të pijë ujë, pastaj e merrte enën prej së cilës kishte pirë dhe kërkonte vendin se ku i kishte vendosur buzët ajo, dhe pinte nga ai vend.

Ka thënë Omeri (Allahu qoftë i kënaqur me të) : “Më mahnitë një burrë që në shtëpi tek familja e tij është sikurse një femijë (nuk shkakton probleme), ndërsa kur largohet prej tyre është një burrë.”

Dhe shumë prej burrave i kanë ngatërruar kujdestarinë dhe mirësinë, me gratë e tyre mes dashurisë dhe meshirës.

A e konsiderojn vetën më të mirë se Zotria i njerzimit (Muhammedi -Paqja dhe meshira e Allahut qoft mbi të-)….!?

????? ?????????? ???????????
Shejh Muhamed Hasan

(Visited 185 times, 1 visits today)
Tags:
Top