Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Respekti ndaj nënës konsiderohet nga veprat që të afrojnë më shumë tek Zoti i Madhëruar!

Respekti ndaj nënës konsiderohet nga veprat që të afrojnë më shumë tek Zoti i Madhëruar!

Respekti ndaj nënës konsiderohet nga veprat që të afrojnë më shumë tek Zoti i Madhëruar!

Ibn Abasit (Allahu qoftë i kënaqur prej tij), i erdhi një person dhe i tha: Unë kërkova dorën e një vajze por ajo refuzoi të martohej me mua, ndërkohë atë e kërkoi dikush tjetër dhe ajo e pranoi për martesë. Kjo më bëri shumë xheloz dhe unë e vrava vajzën! A ka pendim për mua? Ibn Abasi i tha: A e ke nënën gjallë? Jo, u përgjigj ai. Ai i tha: Atëherë pendohu tek Allahu i Madhëruar dhe afrohu tek Ai me ç’të mundesh prej veprave të mira. Ata bin Jesar thotë: Unë shkova tek ibn Abasin për ta pyetur për arsyen që Ibn Abasi e kishte pyetur për nënën e tij (është apo nuk është gjallë?) Ai më tha: Unë nuk di të ketë ndonjë vepër që të afron më shumëtek Allahu se respekti ndaj nënës.

[Sahih Edeb el Mufrad].

(Visited 203 times, 1 visits today)