Segunda-feira, 1/3/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Rënia e flokëve

Rënia e flokëve

Rënia e flokëve
Rënia e flokut është fenomen i përhapur në të gjithë botën dhe shkaku kryesor nuk dihet, por shumë sëmundje influencojnë në rënien e flokëve, siç është: stresi, mungesa e një grupi vitaminash që nuk gjenden në ushqimet e përditshme, dhimbja e vazhdueshme e kokës dhe shkaqe të tjera ende të panjohura, infeksionet e brendshme ende të pazbuluara, mungesa e zinkut në organizëm, kur nuk bëhet mirë thithja e zorrëve, etj. Megjithatë, ka dhe disa shkaqe të tjera që lidhen me disa sëmundje siç janë: tifo, tuberkulozi, çrregullime hormonale, sëmundjet nervore, çrregullime në stomak, në zorrë, sëmundje të lëkurës etj. Por jo vetëm këto. Shkaqe të tjera që mund të shkaktojnë rënien e hershme të flokëve mund të jenë edhe trashëgimia, seksi, përdorimi i kapeles, mungesa dhe gabimet në mirëmbajtjen e flokëve. Në gjendje normale flokët mund të fillojnë të bien në moshën 50 vjeç, e nuk zëvendësohen. Kurse alopecia është një sëmundje flokësh, që shfaqet në formë vatrash të rrumbullakëta ose vezake në kokë apo në fytyrë në formë harte. Gjithashtu, ata shfaqen edhe në mjekër, krejt pa qime, koka bëhet e lëmuar, e bardhë dhe pa cikatrice. Shpesh herë vatrat bashkohen me njëra-tjetrën. Ka disa mjekime popullore që ndihmojnë shumë për këto sëmundje që përmendëm më lart.

Hysni Dankshi

(Visited 133 times, 1 visits today)
Top