Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Realiteti i jetës! Të marrim mësim nga ky tregim

Realiteti i jetës! Të marrim mësim nga ky tregim

Realiteti i Jetës!

Një ditë një gjarpër hyri tek një marangoz,duke u zvaritur , kaloi mbi një sharrë dhe u lëndua pak. Në atë moment kthehet me gjithë zemërimin e tij dhe kafshon sharrën. Duke vepruar kështu, ai mbetet i plagosur rëndë në gojë e trup. Pra, pa e kuptuar se çfarë po ndodh dhe duke menduar se sharra po e sulmon atë, ai vendos ta rrethojë të gjithë sharrën me trupin e tij, duke e shtrënguar me gjithë forcën e tij. Por përfundon duke vrarë veten!
MORALI

Ndonjëherë reagojmë me zemërim për të lënduar ata që na lëndojnë. Por vonë të gjithë ne e kuptojmë se po dëmtojmë veten.
Në jetën tonë ndonjëherë është më mirë të injorohen situatat, të injorohen njerëzit, sjellja e tyre dhe ligësia e tyre. Njerëzit thonë dhe bëjnë shumë gjëra, por juve duhet të vendosni në gjithçka çka që ju intereson më shumë. Shumë herë është më mirë të mos reagoni në mënyrë që të mos pësoni pasoja që nganjëherë mund të jenë të dëmshme. Pra, kurrë mos e lini urrejtjen të merret me jetën tuaj, sepse dashuria është më e fortë se çdo gjë.

 

(Visited 1,815 times, 1 visits today)