Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ramazani dhe shpëtimi i zemrave dhe gjuhëve

Ramazani dhe shpëtimi i zemrave dhe gjuhëve

zemra

Ramazani dhe shpëtimi i zemrave dhe gjuhëve

Ramazani i bekuar është një rast i artë, një dhuratë e Allahut për shpëtimin e zemrave dhe gjuhëve nga çdo sëmundje. Nuk është puna që me agjërim të përmbahesh nga ushqimi e uji ndërsa zemra dhe gjuha jote të mos agjëroj duke mos u përmbajtur nga urrejtja dhe zilia ndaj robërve të Allahut, apo të mos agjëroj gjuha jote nga përgojimi, bartja e fjalëve, mashtrimi, gënjeshtra e sharja; ngase ai që është në këtë gjendje nuk ka përfituar nga agjërimi i vet asgjë përveç urisë dhe etjes, sepse është transmetuar në hadith: “ndoshta hisja e dikujt nga agjërimi është vetëm uria dhe etja, e ndoshta hisja e dikujt nga namazi i natës është vetëm pagjumësia”. Prandaj shfrytëzoje këtë muaj të bekuar që ta përmirësosh zemrën dhe ta ruash gjuhën”

(Dr. Abdurrezak el Bedr)

(Visited 60 times, 1 visits today)
Tags:
Top