Quarta-feira’, 29/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Qyteti Kordoba në Andalusi, a e keni ditur?

Qyteti Kordoba në Andalusi, a e keni ditur?

Kordoba

Qyteti Kordoba në Andalusi (pjesa muslimane e Spanjës) gjatë mesjetës:

Mbi një milion banorë, 3000 xhami, 800 shkolla publike, 300 banjo publike, rrugë të shtruara, rrugë të ndriçuara, biblioteka me 500.000 libra.

Në Europë gjatë mesjetës:

Asnjë qytet me mbi 50.000 banorë, asnjë shkollë publike, asnjë banjo publike, asnjë universitet dhe asnjë bibliotekë me mbi 600 libra.

(Visited 104 times, 1 visits today)
Tags:
Top