Domingo, 13/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Qumështi i devesë është qumështi që afron më shumë me qumështin e gjirit të njeriut

Qumështi i devesë është qumështi që afron më shumë me qumështin e gjirit të njeriut

Qumështi i devesë konsiderohet ushqimi bazë i beduinëve të shkretëtirës, të cilin e konsiderojnë qumështin më të mirë që ekziston. Qumështi i devesë ndryshon për nga dobitë dhe përbërja e tij në varësi të prejardhjes së devesë, fazës së urinimit dhe mjeljes së saj, moshës së saj, llojit të ushqimit që ha si dhe në varësi të sasisë së ujit që magazinon për të pirë. Qumështi i devesë është qumështi që afron më shumë me qumështin e gjirit të njeriut, madje në shumë raste beduinët e privilegjojnë atë mbi qumështin e nënës për foshnjet e tyre.

(Visited 99 times, 1 visits today)
Top