Terça-feira, 21/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Qumështi i bletës

Qumështi i bletës

 

Qumështi i bletës

Qumështi i bletës duke qenë një superushqim mund të përdoret nga cdo person që dëshiron që nga shtatëzania deri në moshat e thyera. Dozat e përdorimit në këto raste shkojnë për moshat mbi 14 vjec, 300-400mg në ditë, ndërsa për moshat nën 14 vjec rekomandohet të përdoret 5 mg qumësht për 1 kg peshë trupore. Për rastet kur qumështi përdoret nga të sëmurë atëherë, dozat minimale rekomandohen 100-400 mg, ato mesatare 400-800 mg dhe doza e sulmit deri në 1 gr. Përdorimi i tij rekomandohet të bëhet esëll në mëngjes duke e marrë nën gjuhë.Arsyeja e marrjes nën gjuhë është se aty ka mjaft enë gjaku që bëjnë thithjen e menjëhershme dhe kalimin në gjak. Mënyra e marrjes bëhet me anë të lugës plastike. Zgjatja e kurimit është e ndryshme dhe varet nga shkalla e sëmundjes ose qëllimi për të cilin përdoret, por asnjëherë më pak se një muaj!

(Visited 354 times, 1 visits today)
Tags:
Top