Sexta-feira, 29/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Qumësht që pimë sot është krejt ndryshe nga qumeshti qe pinin paraardhësit tanë

Qumësht që pimë sot është krejt ndryshe nga qumeshti qe pinin paraardhësit tanë

Ka shume reklama edhe ne viset tona per konsumimin e qumeshtit te pasterizuar, Tetra Pak ne raport me ate natyral. Mund te lexoni kete studim te bere nga Harvard ne lidhje me qumeshtin dhe kancerin.
Arsyet pse qumështi pasterizohet është në fund të fundit më shumë rreth ekonomisë se shëndetin .
Ka një studim te ri nga Universiteti i Harvardit qe tregon se qumështi i pasterizuar nga fermat – fabrikë është i lidhur në mënyrë të qartë me disa ” kancere te hormoneve. Me prodhimin e qumështit te pasterizuar, përfshihen nivele të larta të sulfate estrogjenit, i lidhur me kancerin testikular, te prostatës dhe kancerit të gjirit.
Studimi nga Dr Ganmaa Davaasambuu , Ph.D dhe grupi i studiuesve tregon se qumështi nga fabrika- fermë, ku lopët milen 300 ditë të vitit , kane deri në 33 herë më shumë sulfate estrogjene se lopet e rritura ne ferma te thjeshta.
Dr Davaasambuu dhe kolegët e saj kane identifikuar një lidhje të qartë në mes të qumësht me hormone dhe kancerit. Në kundërshtim me ketë studim, Qendra amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve ( CDC ), Departamenti Amerikan i Bujqësisë ( USDA ) dhe FDA do që ne të besojmë, se qumështi i përpunuar në masë e cila kërkon pasterizimit është një produkt jo i rrezikshem për shëndetin . Kjo është arsyeja pse në New York, ne vendet rurale ku industria e qumështit ka një prani vitale , kështu që shumë fermerë qe vuajnë edhe nga artriti, pasi kalciumit në qumësht te pasterizuar është e çnatyruar . Dhe kjo është vetëm maja e ajsbergut .
“Qumësht që pimë sot është krejt ndryshe nga qumeshti qe pinin paraardhësit tanë “, thotë Dr Davaasambuu .
“Qumësht që pimë sot nuk mund të jetë ushqim i përsosur i natyrës. ”
Sa më e madhe qegënjeshtra, aq më shumë ajo do të besohet sepse eshte genjeshter e nxitur ne publik.
Farm Bill 2012 per me teper inkurajon bujqësit ne fabrike qe të modifikojne gjenetikisht ushqime, format më të degraduara të prodhimit tonë. Projekt-ligji gjithashtu ”Outlaws “, çmimi komponent për qumësht , përfshin lejimin e fermerëve për të shitur qumësht me proteina dhe yndyrë të lartë me një çmim më të lartë. Për të qetësuar Big Ag , qeveria amerikane do të standartizoje prodhimin e qumështit dhe në procesin qe te lejojnë lopët e sëmura për të siguruar qumështin e pasterizuar dhe kështu, një bum për Big Pharma. Një rreth i egër të nxjerrë fitime!

(Visited 123 times, 1 visits today)
Top