Domingo, 10/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Qeveria e Kosovës: Bartja e shamisë në shkolla, e drejtë njerëzore?

Qeveria e Kosovës: Bartja e shamisë në shkolla, e drejtë njerëzore?

qeveriaQeveria e Kosovës nëpërmjet formimit të një komisioni këshillëdhënës pritet ta zgjidhë çështjen e bartjes së shamisë në shkolla dhe përfshirjen e mësim-besimit në planprograme shkollore.
Ky komision do ketë për detyrë që në fund të punës të nxjerrë rekomandime dhe ato t’ia dërgojë Qeverisë. Kjo e fundit më pas do të marrë vendim përfundimtar për të rregulluar këto çështje që kanë nxitur debat në vitet e fundit në Kosovë.
Njëri nga anëtarët e komisionit që është edhe drejtor i Zyrës për Qeverisje të Mirë, Habit Hajredini, ka thënë se komisioni po zhvillon vizita në shume vende të BE-së për t’i marrë praktikat më të mira në këtë drejtim. Gjatë një interviste për “Tribunën”, ai ka deklaruar se bartja e shamisë në shkolla është e drejtë njerëzore.kohaislame/

@include "";