Segunda-feira, 26/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Qepët në këndvështrim Islam

Qepët në këndvështrim Islam
Qepët !!Qepët kanë formën e qelizave të trupit dhe formën e syrit në pamje të jashtme mirëpo edhe në prerjë tërthore. Ndihmojnë në largimin e materieve të panevojshme nga organizmi ynë. Gjithashtu qepa shkakëton lot të cilët pastrojnë qelizat epiteliale të mbështjellsit të jashtëm të syve.

SubhanAllah…

Ebu Davudi në Sunen regjistron hadithin nga Aijshja radijAllahu anhu ,se e kishin pyetur për qepën prandaj kishte thënë:
” E fundit që kishte ngrënë Pejgamberi salAllahu alejhi we selam,përmbante qepë. Për shkak të erës së pakëndshme përmendet në dy Sahihe që Pejgamberi alejhi selam e kishte ndaluar konsumimin e qepës para shkuarjes në xhami.

Muaviu transmeton se Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve selem, u ka ofruar një delegacion ushqim me qepë në të dhe u ka thënë: “ Hani këto mëlmesa dhe thoni: ”Kush nuk I hanë këto mëlmesa, ose cilëdo gjë që I largon erërat e pa këndshme të tokës, do t’i shijojë dëmet që I sjellin ujërat e tyre dhe do të lëndohet”.

Pra, “E cilën të mirë të Zotit tuaj po e mohoni?”
(Kur’ani Fisnik Surja Rrahman)

Përktheu dhe përshtati: Abdurrezak MD

 
(Visited 326 times, 1 visits today)