Sábado, 23/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

PYETJE QË NA NGUSHTOJNË TEPËR NË JETËN TONË!!

PYETJE QË NA NGUSHTOJNË TEPËR NË JETËN TONË!!

PYETJE QË NA NGUSHTOJNË TEPËR NË JETËN TONË!!

1. Pse na duken 10 euro të mëdha kur i japim për xhami, kurse shumë të vogla, atëherë kur shkojmë në restorant për të ngrënë!

2. Pse na duket një orë në adhurim të Allahut shumë e gjatë, kurse një orë e gjysmë për futboll, apo tri orë në internet, na duken se shumë shpejt po kalojnë!

3. Pse na duket shumë e rëndë të lexojmë një pjesë të Kuranit brenda dite, kurse shumë e lehtë të lexohet një tregim apo roman prej 200 apo 300 faqeve!

4. Pse i pranojmë dhe i besojmë lajmeve të gazetave dhe revistave me shumë lehtësi, kurse bëjmë shumë pyetje dhe jemi kureshtar për atë që e thotë Kurani!

5. Pse i pranojmë stilet e jetës dhe i pasojmë modat e ndryshme pa asnjë problem dhe dyshim, kurse ia kthejmë shpinën traditës së të Dërguarit të Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të!

6. Pse na duket ndeja dyorëshe në xhami e rëndë dhe e gjatë, kurse para ekranit kur luan ndonjë film shumë e shkurtë!

Besoj se këto pyetje, kur parashtrohen na ngushtojnë tepër të gjithëve, dhe arsyeja e vetme se pse ngushtohemi është se të gjithë e dimë përgjigjen!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU