Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pse toka nuk e thith gjakun, a nuk është i lëngshëm?

Pse toka nuk e thith gjakun, a nuk është i lëngshëm?

Një pyetje shkencore dhe fetare
Pse toka nuk e thith gjakun, a nuk është i lëngshëm? Përgjigja e pyetjes
Pse nuk e pin toka gjakun?
Ka dy arsye:Njëra #shkencore dhe tjetra #fetare
Arsyeja shkencore: Sepse grimcat e gjakut janë më të mëdha se poret e tokës, dhe kështu shkakton gjak të ngjizur, dhe fraksionet e tij synojnë trombocitet, dhe është e vështirë për poret e tokës thithjen e gjakut.Arsyeja fetare: Masi që Kabili e vrau vëllaun e tij Habilin e varrosi, erdh Ademi alejhi selam dhe pyeti për djalin e tij Habilin, i thanë se vëllau i tij e ka mbytur.
Tha: ku është gjaku?
Thanë: e piu toka.
U lut me zë të lartë duke thënë:
“Allahu e mallkoftë tokën që e ka pirë gjakun e djalit të Ademit”.
Prej asaj kohe i ndalohet tokës ta pin gjakun.

Përktheu Hoxhë Sinan Rushiti

 

(Visited 474 times, 1 visits today)