Domingo, 26/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pse shumica e grave kane urinim te shpesht gjate shtatezenis?

Pse shumica e grave kane urinim te shpesht gjate shtatezenis?

Problemet urinare gjatë shtatëzanisë
Shumica e grave kanë një nxitje të shtuar për të urinuar gjatë shtatzënisë. Kjo është një përgjigje normale e trupit në lidhje me ndryshimet e hormoneve që ndodhin gjatë shtatzënisë dhe presionit fizik në fshikëz.

Infeksionet e fshikëzës janë më të zakonshme gjatë shtatzënisë. Kur një infeksion i fshikëzës zhvillohet gjatë shtatzënisë, ju mund të keni parehati kur urinoni ose keni një shtytje të fortë për të urinuar, por kaloni vetëm një sasi të vogël të urinës. Infeksionet e fshikëzës gjatë shtatzënisë mund të rrisin rrezikun e infeksioneve të veshkave, abortit, dhe të kenë një fëmijë të lindur para kohe ose me peshë të ulët të lindjes.

Paaftësia për të urinuar (mbajtja) mund të shkaktohet nga infeksioni, presioni mbi tubat që mbajnë urinën nga veshkat në fshikëz (uretërit), përdorimi i ilaçeve ose bllokimi i uretrës. Në raste të rralla, uretra mund të bllokohet nga mpiksja e gjakut ose guri i fshikëzës. Telefononi mjekun tuaj nëse nuk jeni në gjendje të urinoni gjatë shtatzënisë./gatuajshendetshem.com/
Dr.Ahmet Payaslı

(Visited 90 times, 1 visits today)